Нардепа Божика обрано головою депутатського об’єднання «Буковина»
image3

Нещодавно у Верховній Раді України ІХ скликання групою народних депутатів відповідно до Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» створено міжфракційне депутатське об’єднання  «Буковина». А головою цього добровільного  об’єднання народних депутатів обрано мажоритарника від нашого 204 виборчого округу Валерія Божика. Про це Валерій Іванович попросив голову Верховної Ради Дмитра Разумкова оголосити  на черговому пленарному засіданні.

Такі об’єднання відповідно до чинного законодавства утворюються без реєстрації, кадрового, матеріально-технічного, інформаційного, організаційного забезпечення їх діяльності Апаратом Верховної Ради України.

Міжфракційне депутатське об’єднання не має прав депутатської фракції (депутатської групи), передбачених Регламентом Верховної Ради України.

Разом з тим, народні депутати прагнуть різнобічно, а не тільки в політичній площині, реалізувати себе під час свого перебування у парламенті. Нерідко такі речі об’єднують між собою парламентарів з різними, іноді навіть діаметрально протилежними політичними поглядами. Для цього і можуть створюватися міжфракційні депутатські об’єднання, що дають можливість співпрацювати в будь-якому напрямі представникам різних депутатських фракцій та груп.