Неймовірне село Ломачинці отримало свою нагороду

У Києві у Міністерстві аграрної політики та продовольства України 11 вересня 2017 року відбулася церемонія нагородження переможців та фіналістів II Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017».

Про це йдеться у повідомленні організаторів конкурсу — онлайн-видання AgroPortal.ua.

У заході взяли участь: перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, представники Експертної ради конкурсу, Посольства Франції в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог».

«Щороку в середньому  50 сільських  населених пунктів зникає з карти України, а в решті посилюються негативні тенденції — як економічні, так і соціальні. Цю ситуацію можна і треба змінювати», — сказав Максим Мартинюк, підкресливши, що українське село завжди було колискою української національної ідентичності і сьогодні потребує допомоги держави.

У свою чергу, заступник міністра Олена Ковальова, нагороджуючи переможців, додала, що «усі села мають різні проблеми, але вони однакові у їх вирішенні — це максимально ефективне використання ресурсів рекреаційного потенціалу, історико-культурної спадщини, природних ресурсів і аграрного сектору».

На церемонію нагородження приїхало понад 100 людей з різних сіл та селищ України для того, щоб отримати свої нагороди.

Диплом за 3-є місце у ІІ Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України 2017» та сертифікат на суму 15 тис. грн.. отримало  наше мальовниче село Ломачинці, що на Сокирянщині.

За результатами експертної ради Ломачинці  набрали найбільшу кількість балів за підсумками комплексного оцінювання! Ще один цікавий факт – з-поміж трьох із половиною сотень сіл-учасниць Ломачинці – це єдиний населений пункт, який  представляв Чернівецьку область на конкурсі.

Для отримання нагороди до столиці вирушила делегація на чолі з сільським головою Наталією Петрик та членом Національної спілки журналістів України, художником арт-директором ТК «Услад» і громадським діячем Славком Полятинчуком. Саме він ініціював участь Ломачинців у конкурсі «Неймовірні села України» та підготував цікаву розповідь про село.

Під час церемонії нагородження конкурсу відбувалася виставка народної майстерності, на якій були представлені вироби сіл-фіналістів.

Вітаємо Ломачинці із радісною подією. Участь у конкурсі увінчалася не тільки призовим місцем, а й гучною заявою про те, що Сокирянщина, зокрема,  село Ломачинці, – це туристичний край із щирими, працьовитими людьми!