Непрофесійні дії та дилетантський підхід до справи стали причиною порушення термінів оплати виборчої застави? Або як використовувати, навіть, власні промахи для піару?

Сокирянська міська територіальна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатів в депутати Сокирянської міської ради від ВО «Батьківщина». Як коментують самі ж члени ТВК, їх рішення – обґрунтоване, адже у своїй роботі керуються виключно нормами Закону.

Причиною відмови «батьківщинівцям» у реєстрації стало порушення термінів оплати виборчої застави, що є  однією з головних умов реєстрації кандидатів.

У Сокирянській міській територіальній комісії повідомляють, що 24 вересня 2020 року Чернівецька обласна партійна організації ВО «Батьківщина» подала заяву про реєстрацію кандидатів у депутати до Сокирянської міської ради ОТГ Дністровського району. До заяви додали всі необхідні документи, в тому числі,  – про внесення грошової застави.

При вивченні всіх цих документів  члени ТВК виявили, що в платіжному дорученні про перерахування грошової застави відсутня відмітка про проведення банком даної платіжної операції. 25 вересня виписки з рахунків Державної казначейської служби свідчили про те, що грошова застава так і не надійшла.

Відтак,  члени Сокирянської міської ТВК  дійшли висновку, що Чернівецькою обласною партійною організацією ВО «Батьківщини» подані документи для реєстрації з порушеннями умов реєстрації. Результат,  – як того вимагає Закон України, – відмова в реєстрації всіх кандидатів, включених до виборчих списків.

Тобто, недолуге управління, несумлінне виконання обов’язків членів та активу обласної партійної організації і їх представників на місцях стало причиною того, що ТВК змушена була відмовити кандидатам, виконуючи норми виборчого законодавства? Але як же вийти з такої ганебної ситуації? Вірно! Обливати брудом тих, хто просто чесно і добросовісно  виконує свої обов’язки і, навіть, тих, хто взагалі не має ніякого відношення до ситуації.

Більше того, такий стан справ із кандидатами від «Батьківщини» – не тільки на Сокирянщині. Тож, можливо, справа не у членах територіальних виборчих комісій?

Як нам стало відомо з власних джерел, оплатити виборчу заставу 24 вересня Чернівецька обласна партійна організація не могла фізично, бо на рахунках буковинської «Батьківщини» було порожньо.  Гроші почали надходити аж 28 числа. Судові і слідчі органи, якщо б підходили до цього питання безпристрасно, легко могли б виявити ці факти.

Тож хто не допускає «Батьківщину» на вибори? Можливо, самі ж її представники своїми, м’яко кажучи, недисциплінованими діями? Проґавили  терміни оплати, а тепер шукають крайніх?