Новодністровська міська рада хоче забрати у діток – сиріт базу відпочинку у Ломачинцях?

Більшість людей вважають, що вони нічого нікому не винні, тож і допомагати комусь не зобов’язані. Так вони думають, доки з ними не трапляється щось жахливе, а поруч опиняються тільки незнайомі, байдужі люди. Сьогодні, на щастя, ще не перевелися добродії, і точно знаємо, що багато таких у Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирі. Це наочний приклад любові до ближнього і вміння жити для інших, допомагати тим, хто страждає.

Чотири роки тому, користуючись лише найсвітлішими намірами, Сокирянська районна державна адміністрація за погодженням Регіонального відділення Фонду державного майна України передала базу відпочинку «Вишнева»(с.Ломачинці) в суборенду Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирю, на утриманні якого перебуває понад 450  діток, що потребують особливої уваги: діти-інваліди, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, ВІЛ-інфіковані та хворі на ВІЛ/СНІД. На той час база «Вишнева» перебувала в оренді у Сокирянської РДА з щомісячною оплатою 9307 грн.

Враховуючи непомірну  для чоловічого монастиря плату за оренду місця відпочинку,  ще в 2013 році ПАТ «Дністровська ГАЕС» підготувала та подала до Кабінету міністрів України пропозиції щодо передачі  у власність бази «Вишнева» Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирю. Однак до цього часу питання не було вирішене. За цей час виникла заборгованість зі сплати орендної плати майже  900 тис.грн.

Тож у червні нинішнього року Сокирянська районна рада звернулась з листом до вже нового Прем’єр-міністра України для вирішення проблеми. Днями з Департаменту корпоративних та майнових відносин Міненергетики України надійшла відповідь, у якій зазначено, що міністерство не заперечує проти передачі, однак до Міністерства надійшов лист виконавчого комітету Новодністровської міської ради з проханням виділити у власність об’єкти, у числі яких є і зазначена база відпочинку «Вишнева».

Яку ціль переслідує виконавчий комітет Новодністровської міської ради,  докорінно  невідомо, адже у міста обласного підпорядкування  вже є один дитячий табір відпочинку «Лісова казка». Чи залишаться сотні діток з вадами здоров’я та без батьківської опіки, ще  й без місця оздоровлення та відпочинку, –  питання за владою. Хто візьме на себе такий ганебний вчинок – забрати у діточок щастя зцілення, оздоровлення …

Як можна не дбати про сиріт?

Робіть світ кращим, починаючи з себе. Творіть добро, і в кризовий момент, воно до вас обов’язково повернеться.