Очільники крайової освіти відвідали Сокирянщину та м.Новодністровськ
Як повідомляє сайт департаменту освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обладержадмінстрації,  2 липня 2014 року директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Палійчук разом із заступником директора Департаменту Богданом Потурнаком здійснили робочу поїздку у Сокирянський район та м.Новодністровськ.
У ході робочого візиту директор Департаменту ознайомилася з роботою таких навчальних закладів Сокирянського району: Романковецької гімназії, Романковецької ДЮСШ, Сербичанського НВК, Сокирянського вищого професійного училища, ДНЗ №2, Будинку народної творчості та дозвілля, Білоусівської ЗОШ І-ІІІ ступенів;  в м.Новодністровськ: гімназії, ДЮСШ, ДНЗ «Ромашка», Школи мистецтв, Буковинський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Впродовж дня відбулися робочі зустрічі керівників освітньої галузі Буковини із представниками районної та міської влади; працівниками Сокирянського районного відділу освіти і методичного кабінету, працівниками відділу гуманітарної політики м.Новодністровськ, а також директорами навчальних закладів.
Під час зустрічей було розглянуто ряд важливих  та актуальних питань.
«Ми зобов’язані приділити величезну увагу моральному та національно-патріотичному вихованню учнів. Адже наше основне завдання – навчити дітей жити. Задля того, щоб морально зорієнтувати підростаюче покоління з вересня у всіх школах повинні з’явитися предмети морального спрямування, зокрема: «Основи християнської етики», «Етика подружнього життя».
Також одним із важливих питань є омолодження педагогічних колективів. Ми маємо дбати про молоді кадри та допомагати формуватися кваліфікованим вчителям», – зазначила директор Департаменту під час зустрічі з освітянами.
«Ми повинні дбати про про якість освіти. Не забувайте урізноманітнювати мотивацію учнів до навчання, не бійтеся у цьому плані бути експериментаторами.  Пам’ятайте, що вчителі, батьки та влада мають бути єдиною командою, яка працюватиме на благо дітей», – наголосив Богдан Михайлович.
Робоча поїздка відбулася з метою ознайомлення з освітніми закладами та виявлення основних проблемних питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

64 + = 73