Ось чим хизується Равлик і його команда… Коболчинський садочок абияк поремонтували за … 841 тисячу гривень… та заклад залишився … облізлим (ФОТО)

Справжній господар,  розпочинаючи ремонт чи будівництво свого будинку, квартири чи інших приміщень, перед початком робіт ретельно все промірковує, радиться з спеціалістами і вже потім планує, в якій послідовності виконувати роботи, яких робітників залучати, які матеріали використовувати. Однак , – це справжній. Що взагалі не можна сказати про перших осіб Сокирянської ОТГ.

Ще далеко до початку фінансування  пан Равлик почав вихвалятись своїми здобутками, і продовжує це робити систематично. Серед, так званих здобутків, –  реконструкція і утеплення дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» у селі Коболчин. На ці цілі, за словами самого мера, вже витрачено у 2017 році майже мільйон гривень, а точніше 841 тис. грн.. Залучено міською радою до будівництва підприємство нашого земляка, а нині жителя міста Новодністровськ Василя Кирилюка ТОВ «ДністерЕнергоСервіс».  Тож до завершення бюджетного року замовлені роботи були виконані, приміщення ДНЗ засяяло яскравими фарбами, бюджетні кошти осіли на рахунках підрядника, а мер знову вихвалявся на цей раз вже економією енергоносіїв.

Втім, жителі Коболчина попросили журналістів відвідати об’єкт і на власні очі подивитись на щойно відремонтований об’єкт. Словами важко передати враження від побаченого. Картина з неприємних, ремонтом там і не пахне. Які рожеві окуляри треба одягати, щоб так і не бачити реальний стан приміщення ?

Якщо коротко, то вперше нам довелось побачити таке злочинне недбальство як будівельників, так і посадових осіб Сокирянської міської ради, які зобов’язані були контролювати хід будівництва. Якщо за порядком, то у ДНЗ на початок будівництва було замінено не більше 30 відсотків старих вікон та дверей на сучасні енергозберігаючі. А як відомо, навіть школярам, значна частина тепла втрачається саме через щілини у старих конструкціях. Відтак, навіть якщо у нинішньому році мерія розпочне заміну вікон, повторно прийдеться замовляти облаштування і фарбування відкосів, і тут знову річечкою потечуть кошти платників податків у кишені…  будівельників.

Не встановлені, чомусь, відливи на приміщенні, відтак дощова вода потрапляє на стіни і фундамент, руйнуючи їх. Підмурок приміщення ніхто і не планував утеплювати, або ж ремонтувати, то ж  вигляд у нього дуже жалюгідний. Але найголовніше, –  лише за кілька місяців у багатьох місцях матеріал, яким оздоблювали стіни установи, вигорів, або ж взагалі по- відлущувався. Який же вигляд приміщення матиме через кілька років. Коли вже сьогодні заклад непривабливо-облізлий…

То ж  складається враження, що Равлику особисто байдуже , якою є якість виконаних робіт, – він з щедрістю розтрачатиме кошти сокирянців і коболчинців на ще одні ремонти, чи, наприклад, відновлення реконструкції,  вже по відпрацьованій раніше схемі, адже там знову можна буде нагріти руки. Тож настав час платникам податків ретельно контролювати використання бюджетних коштів владою, а правохоронцям притягувати до відповідальності винних. А коболчинцям досить прикро, що такий «господар» у їх селі витанцьовує на святах і солодкі речі промовляє, а робить все, як на збитки.