Основні проблеми жителів Сокирянщини і далі вміло вирішує районний бюджет
15698_html_1428f309

На позачерговому засіданні районної ради депутати Сокирянщини плідно попрацювали над проектом рішення про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік. З основними положеннями всіх ознайомила начальник фінансового управління РДА Ольга Чорна.

Вона зазначила, що протягом останніх місяців Сокирянською райдержадміністрацією були ухвалені низка розпоряджень про уточнення районного бюджету на 2019 рік. Зміни відбудуться в загальному за рахунок трансфертів з обласного бюджету.

Ольга Дмитрівна зазначила, що наразі склалася складна ситуація з виплатою заробітних плат за вересень. Зокрема, не вистачає фінансування у галузях освіти та соціального захисту. Цю проблему вдалося вирішити за рахунок збільшення річного плану доходів на суму 3 950 000  гривень, з яких 66%, а це більше 2 500 000 гривень направили на забезпечення заробітної плати.

Також за рахунок субвенції з державного бюджету на суму 340 тисяч гривень придбають житло для дитини-сироти із села Гвіздівці.

Недостатність фінансування медичної галузі району наразі становить 2 600 000 гривень. Але рішенням Новодністровської міської ради на охорону здоров’я передали районному бюджету 600 000 гривень. Сокирянська міська рада продовжує ігнорувати свої зобов’язання перед медициною краю. Наразі заборгованість за лікарське обслуговування жителів Сокирянської ОТГ складає майже 2 мільйона гривень.

Відтак на позачерговій сесії Сокирянської районної ради розглянули низку інших питань, що стосуються змін бюджету. Зокрема,  рішенням депутатів збільшили видатки у сфері освіти, медицини, соціальної сфери. Затвердили перелік об’єктів, що фінансуються з бюджету розвитку, обговорили та ухвалили районні бюджетні програми у новій редакції. А головне – шукали шляхи вирішення фінансових проблем, аби жителі району їх не відчули.