Освітяни Сокирянщини зосереджують особливу увагу на заходах попередження суїцидальної поведінки серед учнів

Нещодавно жахлива новина потрясла всю Сокирянщину. У с. Михалкове покінчив життя самогубством учень 10 класу. В такі моменти особливо гостро ми звертаємо увагу на питання виховання у підростаючого покоління розуміння цінності життя, стійкості та витримки, вміння протистояти будь-яким життєвим бурям.

Саме це питання днями обговорили заступники директорів із навчальної роботи на нараді у відділі освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації. Особливу увагу зосередили на заходах попередження суїцидальної поведінки серед учнів.

Коли людина залишається наодинці зі своєю проблемою, то вона здається надміру великою і нерозв’язною. Зважаючи на загрозу кризового психоемоційного стану для будь-якої дитини у сучасному егоцентричному й агресивному світі, слід заздалегідь налаштувати підлітків на доцільність пошуків допомоги у разі виникнення важких особистих проблем.

Головним превентивним заходом щодо вчинення самогубства постає запобіжне запевнення дитини в тому, що її життя дуже цінне для інших, і завжди, за будь-яких обставин близьке оточення зрозуміє її.

Неодмінною умовою запобігання суїцидальним намірам у дітей та молоді  має бути попередження у них психоемоційних розладів їх здоров’я.

Крім того, на нараді велику увагу присвятили питанням  співпраці школи з батьками щодо  превентивного виховання, про організацію роботи учнівського самоврядування в освітніх закладах району, про підсумки проведення Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене», обговорювались заходи програми запобігання дитячій бездоглядності та розвитку сімейних форм виховання на 2017-2021 роки.

За активне сприяння у проведені районного етапу акції «Відповідальність починається з мене» відмічено подяками відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації заступника директора з виховної роботи Сербичанського НВК Марко Ларису Петрівну, педагога – організатора ЗНЗ І-ІІІ ст. с.Василівка Злощинську Ніну Петрівну та педагога – організатора ЗНЗ І-ІІ ст.. с.Ожеве Івасюк Олесю Петрівну.