Отримані податкові пільги необхідно відображати в деклараціях
dfs_vopros

29 грудня 2020 року Державною податковою службою України на офіційному вебпорталі опублікувала нові (станом на 01.01.2021 року):

Довідник податкових пільг №101/1, що є втратами доходів бюджету, Довідник інших податкових пільг №101/2.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, державного мита, а також початок та кінець дії пільг.

Ознайомитись із довідниками можна на офіційному порталі Державної податкової служби Головна>ДОВІДНИКИ, РЕЄСТРИ, ПЕРЕЛІКИ>Довідники пільг.

Нагадаємо, що востаннє Звіт про податкові пільги подавався за 2019 рік (до 10 лютого 2020 року). Тепер облік сум податкових пільг, отриманих суб’єктами господарювання, здійснюється контролюючими органами на підставі інформації, наявної в поданих такими суб’єктами господарювання податкових деклараціях.

Зокрема, розрахунок сум ПДВ, не сплаченого суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, здійснюється у додатку 6 до декларації з ПДВ, який має назву «Розрахунок сум податку на додану вартість, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, та/або показників, відповідно до яких підприємства (організації) належать до підприємства (організації) осіб з інвалідністю».

Так, у додатку 6 є Таблиця 2, в якій зазначаються: найменування і код податкової пільги згідно з Довідником пільг; сума ПДВ, не сплачена до бюджету у зв’язку з отриманням податкової пільги; обсяг звільнених від оподаткування операцій з постачання товарів/послуг; обсяги операцій з придбання товарів/послуг (що використані у пільгових операціях) за ставками 20%, 7%, 0% /звільнені.