Пам’ятаємо! Віримо! Переможемо!!!

 

9 травня в місті було людно впродовж  дня. Кожен прийшов віддати данину шани, схилити голову в жалобі в цей незвичний і складний для кожного українця час. Бо кожен знає, які страхіття були 70 років тому, якою ціною вибороли мир і якою ціною сьогодні виборюється ВОЛЯ, СБОБОДА, НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ,  як держави  європейської спільноти.

О 21 годині 45 юнаків та дівчат розпочали молодіжну ХОДУ ПАМ’ЯТІ від пам’ятника партизанкам радисткам  Віри Бірюкової та Зої Зародової до пам’ятника воїнам-односельчанам. Кожен з них ніс вогонь, як оберіг миру. Учасників  підтримували оплесками сокирянці.  Всі учасники ХОДИ та ті хто підтримав молодь хвилиною мовчання вшанували ПАМ’ЯТЬ тих хто 70 років тому переміг нацизм у Європі,  ціною свого життя здобув мир.

…Дивилися на нас лампадки своїми яскравими, мирними очима, які мовчки ставили юнаки та дівчата біля підніжжя пам’ятника. Незабаром з’явилася цифра 70 – символ ПАМ’ЯТІ,  МИРУ І НЕПОБОРНОСТІ!!!

Дорогі краяни, ми з Вами зараз переживаємо найважчі часи, мабуть, не тільки в історії сучасної України, а й взагалі в історії нашої Батьківщини. Молодь Сокирянщини запалила цей вогонь в сподіванні, що він запалить в наших серцях любов! Ту любов, співпереживання, добро в серці які ми чомусь втратили з Вами один до одного…

Звертаємося до всіх краян бути небайдужими, один до одного та кожного року 9 травня о 21 годині приходити до пам’ятника  партизанкам радисткам Віри Бірюкової та Зої Зародової запаливши свій оберіг, як символ миру щоб приєднатися до МОЛОДІЖНОЇ ХОДИ МИРУ та вшанувати пам’ять історії нашого народу. Ми щиро віримо в те, що наша непоборна воля, наша незламна сила духу, добро, що живе в серці кожного українця принесуть УКРАЇНІ МИР!

Хода Пам’яті організована та проведена  відділом у справах сім’ї, молоді та спорту в рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з мене».

Висловлюю слова вдячності батькам,  адміністраціям Сокирянської гімназії, ЗОШ №1 м. Сокиряни, Сокирянського вищого професійного училищ які сприяли проведенню Ходи,   Руслану Гуцулу, в.о начальника Сокирянського РВ УМВС України в Чернівецькій області за сприяння та  забезпечення дотримання громадського порядку під час проведення Ходи .

Валентина Маковійчук,

начальник відділу у справах

сім’ї, молоді та спорту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

54 + = 59