Патронат над дитиною як вид тимчасової зайнятості
d7392df16fc030de2f47955cbf4b6689

Про переваги сімейних форм виховання йшлося днями на навчанні у районному Центрі зайнятості з особами, які мають статус безробітного. Зокрема, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді поінформувала учасників заходу про одну із нових форм сімейного виховання – патронатну сім’ю. Посадовець зазначила, що патронат наразі стає дуже актуальним та зручним, оскільки передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини без позбавлення батьків або законних представників батьківських прав.

Патронатна сім’я супроводжується державним соціальним захистом та забезпеченням, яке передбачає виплату соціальної допомоги на дитину та грошового забезпечення вихователю, які призначаються і виплачуються з дня влаштування дитини в сім’ю.

Згідно чинного законодавства  розмір  грошового забезпечення вихователів становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, тобто  – 8810 грн. На дітей влаштованих в сім’ю виплачується соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць – для дітей віком до 6 років -2 984 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3 720 грн.

Нинішнє навчання розпочинає низку інформаційних заходів задля інформування широкого кола громадськості з даного питання та формування позитивної думи в суспільстві щодо інноваційних форм виховання дітей.