Пенсіонери та ветерани війни обурені діями Сокирянського міського голови та готові на радикальні дії (ВІДЕО)

Вже два тижні поспіль пенсіонери  та ветерани Сокирянської ОТГ стурбовані ситуацією, що склалася довкола районного територіального центру соціального обслуговування одиноких громадян та його реабілітаційного підрозділу.

4 січня, жителі міста  Сокиряни та Коболчина поважного віку  ініціювали зустріч, на яку запросили раду ветеранської організації, голову районної ради Василя Козака першого заступника голови районної державної адміністрації Андрія Маркевича та Сокирянського міського голову Василя Равлика. Останній в черговий раз проігнорував запрошення літніх людей. Ні він, ні представники міськради на зустріч не з’явилися. Як пояснила присутнім голова районної ветеранської організації Ніна Бурдинюк, яка особисто відносила запрошення вже давно не шанованому міському голові, Василь Равлик категорично відмовився зустрічатись з пенсіонерами, мотивуючи небажанням нервуватись, натомість нагадав їй всі критичні виступи за останні роки:

За словами пенсіонерів неоднозначна ситуація з подальшою роботою реабілітаційного центру викликає хвилювання, адже тут надаються вкрай важливі і потрібні медичні та соціальні послуги, думку жителів села Кобочин озвучила голова ветеранської організації цього населеного пункту, Надія Миколаївна Заришняк:

Люди вимагають пояснення, чому міська влада своїми рішеннями та діями ставить в різні умови жителів об’єднаної громади та інших населених пунктів. Як пояснила директор районного територіального центру соціального обслуговування Наталя Гановська, рішенням 35 сесії VІІ скликання від 21 грудня 2017 року Сокирянська міська рада створила міський територіальний центр, при цьому заборгувавши районному за фактично надані послуги мешканцям Сокирянської ОТГ  870 тисяч гривень:

Складна ситуація й з обслуговуванням одиноких людей вдома, адже ці функції мали би перейти до міського Центру. Та літні люди, які роками обслуговувалися соціальними робітниками районного терцентру стурбовані тим, що представники міської ради приїжджають  до них до дому  та вимагають  писати заяви про перехід до міського центру. І зміна соціального робітника приводить стареньких у відчай.  Серед пенсіонерів, які все більше і більше невдоволені діяльністю керівництва звучали припущення, що, можливо, незабаром мера Сокирян Равлика чекає «сміттєва люстрація», яку він вже давно заслуговує:

Фінансовий стан справ обґрунтував голова районної ради Василь Козак, який зазначив, що наприкінці минулого року депутати районної ради, аби не залишити працівників без заробітної плати, внесли зміни до бюджету та додатково виділили кошти у сумі 2,0 млн.грн., у тому числі, за рахунок коштів районного бюджету –  1,2 млн.грн. Нині в районному бюджеті таких коштів немає. Він наголосив, що терцентр і надалі готовий надавати всі наявні послуги жителям району, але міська влада має зрозуміти свою дольову участь в його роботі:

Аби поставити крапки над «і»  присутні зголосилися йти до Сокирянської міської ради, де постійно, наче в мушлі, ховається Равлик. Боляче було дивитися, як поважні люди опираючись на палиці та підтримуючи одне одного, пішли під стіни міської ради на зустріч до міського голови, який не забажав прийти на їх запрошення:

Василь Равлик таки вийшов до людей та пояснити причини своїх діянь так і не зміг. Люди не зрозуміли, де віднині вони зможуть отримувати безкоштовні послуги фізіотерапевтичного кабінету, при потребі поміряти артеріальний тиск, звернутися за порадою до лікаря, а також скористатися послугами маніпуляційного кабінету  для виконання медикаментозного лікування. Натомість мер махав папірцем та повторював, що всі кошти, які просив терценр на 2018 рік виділено, а створення міської установи заощадить  бюджетні гроші:

Вчергове у Сокирянах думка громади  залишилась не почутою, тож не дивно, що найвразливіші жителі райцентру вже готові на радикальні кроки, для захисту своїх прав та інтересів. Пенсіонер-журналіст Катерина Тищенко просила  мера-Равлика, переступити  своє его, і відмінити безглузде рішення про створення міського центру соціального обслуговування громадян, інакше пенсіонери ляжуть на сходи і будуть блокувати роботу міської ради:

Щороку керівництво Сокирянської міської ради, на свій лад трактуючи реформу децентралізації, використовуючи найбрудніші методи, почергово колотить галузями  та районними структурами Сокирянщини, вносячи розбрат та смуту. Спочатку була освіта та соціальний захист, ще свіжі спогади 2016 року, коли мер намагався роздробити дружній колектив медиків, створивши Міський Центр первинної медико-санітарної допомоги на чолі  з горе-лікарем Місюрком, якого колеги погнали з ганьбою з посади управлінця,  наразі взявся за художню школу та територіальний центр соціального обслуговування громадян. Чи ще надовго вистачить терпіння у Сокирянців, чи вже цього року приїжджому «горе-реформатору» люди згадають все: і землі, які не знати звідки взялись у його родини, і маєтки, і автомобілі. Адже істинним джерелом влади є НАРОД, а не зграйка наближених прихвостнів, які купились на подачки… Вам нагадуємо : воля Народу обов’язкова до виконання.