Перерахування сум ПДВ до бюджету за лютий здійснюється з рахунків в системі електронного адміністрування

За звітні податкові періоди, починаючи з лютого місяця 2015 року та І квартал 2015 року перерахування сум ПДВ до бюджету здійснюватиметься  з рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ. З липня 2015 року – на постійній основі, – звертають увагу в Сокирянській ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області.

Такий порядок перерахування ПДВ до бюджету визначає  п. 200.2 ст. 200 Податкового кодексу України.

Наразі сплата ПДВ до бюджету за грудень 2014 року, січень 2015 року та ІV квартал 2014 року здійснюється з поточних рахунків платників податку безпосередньо на бюджетні рахунки.

Платникам варто врахувати, що система електронного адміністрування ПДВ запроваджується поетапно, як це передбачають зміни до Податкового кодексу України,  внесені  Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VІІІ “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи ”.

Згідно з п. 200.2 ст. 200 для перерахування податку до бюджету орган ДФС має надіслати органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, в якому відкриті рахунки платників у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, реєстр платників ПДВ.

На підставі такого реєстру орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів,  не пізніше останнього дня строку, встановленого Податковим кодексом України для самостійної сплати податкових зобов’язань, перераховує суми податку до бюджету.

 

 

Начальник  ОДПІ                                         Л.В.Серебрянська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 1 = 11