Перший випадок коронавірусу офіційно підтвердили у Чернівцях
4d6f2c1-koronavirus485

В Україні зафіксовано першу людину, інфіковану короновірусом, перший випадок виявили внаслідок тестування у Чернівцях.

Джерело: заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу у Кабінеті міністрів

Деталі: 1 березня Ляшко говорив, що в Чернівцях перевіряють підозру на коронавірус у людини, яка повернулася з Італії – тепер вона підтвердилася.

Пряма мова: “В аеропорту було проведено температурний скринінг, температура в людини була нормальна. Після цього він повернувся в Чернівецьку область. У Чернівецькій області було проведено додатковий температурний скринінг, заповнено опитувальник на особу та надано пам’ятку про самоізоляцію, оскільки людина подорожувала по країнах, у яких були зареєстровані випадки Covid 19.

Сім’я, яка подорожувала, – чоловік і жінка – самоізолювалися, буквально через два дні після самоізоляцію у людини з’явилися  симптоми, які говорили про можливість коронавірусної інфекції. Він за затвердженим алгоритмом, по пам’ятці самоізоляції, звернувся до сімейного лікаря.  Отримав консультацію і продовжував виконувати рекомендації лікаря.

29 числа на ніч з’явилися певні симптоми, які потребували додаткових консультацій  в інфекційній лікарні. Була викликана “швидка допомога”, приїхала бригада, яка визначена саме для виїзду і транспортування хворих із підозрою на коронавірусну інфекцію –і доставлений хворий був до гсопітальної бази.

Під час медичного огляду були забрані біологічні матеріали для досліджень. У неділю, 1 березня, було проведено швидкі тестування на грип А і B. Потім були проведено тестування на грип  методом полімеразної ланцюгової реакції – і забрано проби, які доставлені до вірусологічної лабораторії в Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я

Вчора я говорив, що у нас є чотири випадки з підозрою, сьогодні ця підозра підтверджена в одної людини”.

Додаткові подробиці: Усі матеріали і зразки додатково передано до Всесвітньої організації здоровя.

МОЗ почало працювати з особами, які контактували з хворим. За словами Ляшка, їх не багато.