Погана дорога – автобус не їздить: перевізник відмовився курсувати до села на Хотинщині

Жителі села Перебиківці Хотинського району не можуть добратися ні до районного, ні до обласного центру. Перевізник відмовився їхати маршрутом “Чернівці-Перебиківці” через погану дорогу.

Уже більше тижня мешканці села Перебиківці Хотинського району змушені добиратися до районного чи до обласного центру самостійно, оскільки перевізник відмовився обслуговувати даний маршрут через погану дорогу, пише molbuk.ua

– У нашому селі дороги в хорошому стані, – розповідає Віктор Дронь, сільський голова Перебиківців. – Але існує проблема з автобусними перевезеннями. Автобус був один на день і той вже не їздить. Маршрутка до нас не їде вже тиждень, бо перевізник відмовляється їздити сюди через погану дорогу в селі Малинці. Там більше двох кілометрів дуже поганої дороги.

У районній адміністрації кажуть, що попри договір, вплинути на перевізника їм не вдається.

– Це маршрут обласного підпорядкування, – каже Іван Мацкуляк, начальник відділу соціально-економічного розвитку Хотинської районної адміністрації. – Він виходить за межі нашого району. Ми спілкувалися з перевізником ПП “Транссервіс Анна-Ніко”, чому він не виконує умови договору. Він пояснив це тим, що дуже поганий стан доріг на відрізку дроги, який йде до даного населеного пункту і він витрачає значні кошти на ремонт своїх автомобілів. Поки що перевізник відмовляється від даного маршруту. Хоча, за умовами договору, він мав би попередити хоча б за місяць про те, що такий стан дороги і щоб влада відреагувала б на це.

“Ми написали листа до обласної адміністрації про те, щоб з цим перевізником провели роботу, щоб відновити рейс, – додає І. Мацкуляк. – Це єдиний маршрут, яким люди можуть добратися як до районного , так і до обласного центру. Також готуємо листа до Служби автомобільних доріг, щоб цей відрізок дороги привели в нормальний стан і люди могли користуватися даним маршрутом. Це наше село і ми мусимо реагувати і зробити все від нас можливе, щоб вирішити дану проблему”.

У службі автомобільних доріг про проблему знають, але зарадити не можуть. Немає грошей.

– На тій дорозі дійсно погана ситуація, – зазначив Ігор Гах, начальник служби автомобільних доріг в Чернівецькій області. – За рахунок митних коштів передбачалося зробити ремонт даної ділянки дороги. Але, в зв’язку з тим, що на сьогоднішній день кошти, які фактично надійшли на рахунки адміністрації, є значно меншими від тих, які ми планували, то поки що цей об’єкт залишається без фінансування. Відповідно, ми не можемо дати команду підряднику вийти на цей об’єкт.

“Мінімальні заходи по покращенню дороги виконаємо в будь-якому разі”, – зауважує І. Гах.