Порушив закон – сплатив штраф!

Порушники правил пожежної безпеки в лісах Сокирянщини сплатили накладені на них штрафи в повному розмірі.

Раніше пресслужба Сокирянського лісгоспу повідомляла про чисельні факти недотримання законодавства відпочивальниками в межах лісових масивів, в тому числі, і в урочищі «Вишневе». Тоді під час пожежонебезпечного періоду громадяни, не зважаючи на попереджувальні та заборонні знаки, дозволяли собі заїжджати транспортними засобами до лісу.

Співробітники державної лісової охорони професійно спрацювали, виявивши та задокументувавши факти порушень. Після винесення постанови про накладання адміністративних штрафів, ряд винних осіб самовільно сплатили накладені на них зобов’язання, матеріали що до боржників були передані виконавчим службам.

Днями з другого відділу державної виконавчої служби у місті Хмельницькому надійшло повідомлення про завершення останнього виконавчого провадження – з жителя м. Хмельницького виконавцями було примусово стягнуто суму накладеного адміністративного штрафу в розмірі 1615 грн.

Відтак вчергове нагадуємо, що Правилами Пожежної безпеки в лісах України передбачається, що з моменту сходження снігового покриву до настання стійкої вологої осінньої погоди, або утворення снігового покриву, настає пожежонебезпечний період, впродовж якого забороняється розведення багать у лісі, заїзд на територію лісового фонду транспортних засобів, обмежується відвідування хвойних насаджень. У разі виявлення співробітниками державної лісової охорони порушень правил пожежної безпеки винні особи будуть притягнуті до адміністративної відповідальності.

Адміністрація ДП «Сокирянське лісове господарство» наполегливо просить всіх дотримуватись законних норм і не шкодити собі та природі!!!

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»