Працівники Державної лісової охорони патрулюють місця відпочинку у лісах Сокирянщини та Кельменеччини

Від ранку 3 квітня  рекреаційні та туристичні місця, зони відпочинку, розташовані в лісах та лісосмугах, закриті для відвідування. Відповідне рішення ухвалила обласна комісія  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області з метою запобігання поширення коронавірусної інфекції.

«Нині входи на території рекреаційних зон у лісових масивах Сокирянського та Кельменецького районів лісівники огородили спеціальними стрічками,  розвісили застережні оголошення», – повідомив виконувач обов’язків провідного інженера з охорони і захисту лісу Василь Антонюк.

Відтак Сокирянське лісове господарство звертається до місцевих  мешканців з проханням утриматися від відвідування місць відпочинку, розташованих в лісах та лісосмугах.  Поряд з цим,  працівники Державної лісової охорони постійно здійснюють патрулювання угідь, особливо у вихідні та святкові дні, з метою виявлення відповідних порушень у лісі. Поряд з деякими місцями відпочинку змонтовані засоби відеонагляду, так звані пастки.

Про факти лісівники повідомляють правоохоронні органи для притягнення винних до відповідальності.