Працівники дитячої бібліотеки завітали до вихованців центру реабілітації дітей – інвалідів

Закінчилось літо – пора відпочинку, сонячних та безтурботних днів. Вже давно  чекає на читачів дитяча бібліотека. Нові виставки та полички манять школярів. Вересень – найгарячіша пора для бібліотек. Потрібно усім приділити увагу, допомогти, розповісти, зацікавити, рекомендувати. Бібліотека, як завжди гостинно розчиняє двері та запрошує до нових пригод, читання, творчості, гри та фантазії.

А пофантазувати на початку нового навчального року працівники дитячої бібліотеки вирішили з вихованцями центру реабілітації дітей – інвалідів, куди завітали 8 вересня разом з активними читачами, учнями 8 – а класу ЗОШ № 1. На цей раз для діток з обмеженими фізичними можливостями було проведено захоплюючий майстер – клас з піскової арт – терапії.

У мистецтва малювання піском безліч назв – пісочні картини, піщане шоу, малюнки піском, але всі вони мають єдину мету – розвивати дрібну моторику рук, фантазію, пластику рухів.  Надзвичайно приємний на дотик та на погляд кольоровий пісок дає можливість по – справжньому розслабитись і відпочити.

І ось знову в залі центру реабілітації лунав веселий сміх, сяяли щасливі посмішки на вустах дітей, а їхні очі горіли від радості та натхнення, адже всі в цей день змогли спробувати себе в ролі художників. Виявилось, що малюнок піском – це справжнє казкове диво, створене не за допомогою якоїсь містичної чарівної палички, а власними руками. Усі успішно справилися із завданнями, за короткий час в руках дітей красувалися яскраві картинки, справжні витвори мистецтв. Радості не було меж, адже що може давати більше задоволення, ніж досягнення успіху.

 

Тетяна Іконен

(Завідуюча дитячою бібліотекою)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 86 = 91