Працівники культури Сокирянщини та Кельменеччини в дружньому колі відсвяткували професійне свято

Вже стало доброю традицією проведення спільних заходів за участю представників Сокирянського та Кельменецького району.  Маємо спільні межі, традиції та бажання до співпраці. Прикладом цього є цікава та багатогранна зустріч працівників культури, яка відбулася 10 листопада на Сокирянщині. Гостей  – кельменчан радо зустрічали перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Маркевич, керуючий справами районної ради Сергій Горн, начальник відділу культури райдержадміністрації Раїса Горн. Зустріч під знаковою назвою «Іскри творчості запалюють серця» зібрала працівників культури та аматорів народного мистецтва двох районів і символічно розпочалася із знайомства з окрасою райцентру районного будинку культури. Учасники заходу були вражені благоустроєм території, затишними місцями для відпочинку, виглядом пам’ятного місця – меморіального комплексу. Відтак піднявшись на верхню площадку, делегація мала можливість побачити вигляд міста зверху. Цікавою була екскурсія до Сокирянського районного історичного музею, де зберігається скарбниця історії рідного краю. Побували гості і в приміщенні Сокирянської виконавчої та представницької влади, де почули про здобутки району, в тому числі і в галузі культури.

Як зазначив керуючий справами районної ради Сергій Горн відродження культури в районі, ремонти закладів культури розпочалися з малих сіл, тож до районного центру, де теперішній будинок культури знаходиться в колишній панській стайні, черга підійшла лише згодом.

Своїми враженнями про побачене поділився голова Кельменецької райдержадміністрації Віталій Швець та зазначив, що Сокирянщина має чим пишатися. Керівники районної влади обох районів висловили сподівання на подальшу тісну співпрацю в соціально – економічних та суспільно – культурних сферах. 

Опісля, з нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва всі учасники заходу насолоджувалися святковим концертом.