Працівники терцентру систематично працюють над покращенням умов для обслуговування населення кожним з відділень установи

 

Працівники терцентру систематично працюють над покращенням умов для обслуговування населення кожним з відділень установи. Роблять  все можливе, щоб люди поважного віку, особливо одинокі, відчули турботу про них.

В рамках підготовки до Пасхальних свят соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома територіального центру проводять генеральне прибирання прибудинкових територій у підопічних. У 67 громадян цієї категорії вже проведено косметичні ремонти. На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома 504 особи похилого віку, з них 167 учасників  війни, 25 членів сім”ї загиблого (померлого) ветерана.

Працівниками вищезазначеного відділення проведено додаткове обстеження матеріально-побутових умов проживання  одиноких громадян з числа членів сім”ї загиблого (померлого) ветерана для вручення продуктових наборів до Великодня.

Не залишаються без уваги і присадибні ділянки, силами соціальних робітників у 363 одиноких  непрацездатних громадян посаджено грядки та картоплю.

До  Великодніх свят сформовано 27 продуктових наборів для членів сім’ї загиблого (померлого) ветерана ВВв, реабілітованим та членам їх родин, жертвам нацистських переслідувань, які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру.

З метою належної підготовки до відзначення 69-ої річниці Перемоги, вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, які проживають на території району та здійснення їх соціального захисту, територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) в Сокирянському районі заздалегідь сплановано відповідну роботу, розроблено та затверджено план заходів.

Працівниками відділення соціальної допомоги вдома проведено обстеження матеріально-побутових умов проживання  одиноких громадян з числа членів сім”ї загиблого (померлого) ветерана.

 

Сьогодні в районі проживає 55 ветеранів війни, серед них

– 45 інваліди ВВв,

– 10 учасники бойових дій.

7 інвалідів ВВв та 4 учасники бойових дій перебувають на обліку в територіальному центрі та обслуговуються соціальними робітниками відділенням соціальної допомоги вдома.

З початку року, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, з метою всебічної підтримки ветеранів війни, територіальний центр соціального обслуговування відповідно до складених графіків відвідувань ветеранів, долучившись до загальнодержавної справи, взяв активну участь у створенні соціальних паспортів на кожного ветерана Великої Вітчизняної війни, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих.

Соціальні робітники спільно з сільськими радами займалися збором інформації, шляхом відвідування ветеранів війни, обстеження матеріально-побутових умов проживання та детального визначення їх індивідуальних потреб та надано більше 20 видів соціально – побутових послуг за місцем проживання.

До 9 травня терцентром підготовлено всім ветеранам ВВв продуктові набори.

В цілому до Великодніх свят та до 9 травня підготовлено 90 продуктових наборів на загальну суму 6585грн.

Питання соціального обслуговування соціально-незахищеної категорії людей перебуває на постійному контролі районної влади та тецентру. Спільно з керівниками територіальних громад Сокирянщини наші працівники постійно аналізують умови проживання одиноких людей, сімей, які опинилися у важких життєвих ситуаціях. Систематично надаємо ряд медичних та побутових послуг пенсіонерам. Наша соціальна допомога адресована кожному, хто звертається до тер центру.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 6 =