Правоохоронні органи розслідують справу ще одного посадовця Сокирянської міської ради, який вказав в декларації недостовірні дані

9 червня до Сокирянського відділення поліції  поштою з Кельменецької місцевої прокуратури надійшли матеріали кримінального провадження за ст. 366-1 Кримінального кодексу України, щодо подання посадовою особою органу місцевого самоврядування, 1982 року народження, жителем м. Сокиряни, завідомо недостовірних відомостей до декларації про членів своєї сім’ї, їхнє майно та доходи за звітний період.  Проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, що з 2017 року подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції”, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації – караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідальність за цією статтею за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.