Правила поведінки в зимовий період

 “Обігрівайся безпечно

ДСНС нагадує: з різкою зміною температури навколишнього середовища зростає кількість побутових пожеж.

Якщо в будинку є піч – перевірте і відремонтуйте її. При цьому кладку і ремонт повинні виконувати тільки фахівці. Не рідше 1 разу на три місяці проводите профілактичні роботи по очищенню димоходу від сажі. Не перегрівайте піч: топити слід не більше 2-3 разів на добу, тривалість кожної топки не повинна перевищувати 1,5 години. Не залишайте без нагляду піч, що топиться, і виключіть можливість знаходження дітей самих біля затопленої печі.

Якщо в будинку є газове обладнання, то для його перевірки необхідно звернутися в сервісну організацію. Встановлюйте меблі, горючі предмети та матеріали на відстані не менше 20 см від побутових газових приладів. Не сушіть горючі матеріали на газових котлах і над газовими плитами. Не зберігайте вдома побутові балони з газом, заправку балонів здійснюйте тільки на спеціалізованих заправних станціях.

Відчувши запах газу, ні в якому разі не вмикайте і не вимикайте світло, електроприлади; перекрийте кран подачі газу на газопроводі в квартирі; перевірте чи виключені конфорки; відкрийте вікна та двері, щоб запобігти появі вибухонебезпечної концентрації газу.

Пам’ятайте, що ваша безпека у ваших руках!

 

 

Начальник

Сокирянського РВ УДСНС

у Чернівецькій області

капітан служби ЦЗ                                                          Селезньов С.М.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 19 = 24