Представники крайової влади, правоохоронних та контролюючих органів обговорили проблеми вирубки лісу та його відтворення

Лісова галузь Сокирянщини – багатогранне структурне формування, що має важливе значення для наповнення бюджету району, у ній зайняті сотні працівників, саме це підприємство реально впливає на соціально-економічний розвиток краю.

Днями голова райдержадміністрації Петро Бескупський  та перший заступник голови райдержадміністрації Андрій  Маркевич провели нараду з керівниками правоохоронних та контролюючих органів району. Йшлося, зокрема,  про виявлення фактів незаконної вирубки лісу, діяльність пилорам  у правовому полі. За інформацією представника ДП «Сокирянський лісгосп» наразі працівниками господарства здійснено 28 рейдів та виявлено 3 факти незаконної вирубки лісу, в результаті яких завдано збитків в сумі близько 53 тисячі гривень. В результаті проведеної роботи правопорушниками відшкодовано зазначені  збитки.

Також предметом обговорення стала ситуація з переправленням  деревини через кордон. Як зазначив Петро Петрович, тут має бути належна співпраця всіх дотичних  служб: і лісівників, і прикордонників, і митної служби. «Головне –  не допустити порушення законодавства», – підсумував П. Бескупський.  В ході обговорення, з  метою зниження рівня правопорушень та оперативного їх виявлення,  розглядались внесені відповідні пропозиції, зокрема, розміщення на дорогах державного значення в межах району додаткових камер спостереження. Також звернули увагу на необхідність облаштування інфраструктури під’їзних доріг до міжнародного автомобільного пропуску «Сокиряни-Окниця».

Учасники наради також обговорили заходи із забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод громадян, профілактики адміністративних та інших правопорушень, протидії злочинності та корупції на території Сокирянського району.

Петро Бескупський акцентував увагу на посиленні співпраці між усіма силовими структурами та органами місцевої влади, адже, за його словами, жителі Сокирянщини мають відчувати себе спокійними, захищеними та мати довіру до представників державної влади.