Представники Сокирянської районної влади обговорили інвестиційні можливості району на Міжнародній конференції в м. Вінниця

Впродовж 2017-2018 років ГО «Єврорегіон «Дністер» реалізує міжнародний проект «Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства». Партнерами проекту є вісім організацій з України, Молдови, Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини. Головною метою проекту є сприяння місцевому розвитку шляхом напрацювання комплексних стратегій розвитку пілотних громад Східного партнерства за широкої участі громадськості на основі досвіду Вишеградської четвірки.

Сьогодні на Міжнародній конференції «Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства» в м. Вінниця підбили підсумки реалізації проекту. В роботі конференції взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Маркевич та заступник голови районної ради Олексій Бойко. В ході зустрічі учасники мали можливість вислухати висновки експертів та партнерів проекту, взяти участь в практичних дискусіях щодо розробки стратегій, досвіду стратегічного планування країн Вишеградської четвірки, а також висловити думки  щодо реалізації проектів адаптованих до можливостей території.

За словами представників Сокирянщини, в ході конференції в індивідуальному спілкуванні з потенційними партнерами проекту обговорено інвестиційні можливості нашого регіону. Адже минулого серпня Сокирянщина приймала  делегацію  посадових осіб партнерських регіонів по Програмі «Чотири регіони для Європи», де було презентовано роботу одного з найпрогресивніших сільськогосподарських підприємств району та відзначено сприятливі умови для реалізації багатьох проектів, в тому числі і міжнародних, на теренах Сокирянщини.