Прем’єр-міністра Гончарука попросили допомогти утворити у Сокирянському районі одну громаду з центром в місті Сокиряни
picture2_goncharuk-rasskaz_358193_p0

Про це повідомив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

Довгоочікуваний, в буквальному розумінні слова, візит Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука став таким і для жителів Сокирянського району області, які зустріли очільника виконавчої влади буквально при вході до Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича, – написав Іван Мунтян на своїй сторінці у ФБ.

Представники сіл Сокирянщини звернулися до Олексія Гончарука із проханням врахувати думку людей та вирішити проблему щодо формування перспективного плану області та утворення на теренах району однієї громади з центром в місті Сокиряни. Про це йдеться на сайті “BukNews”. Громада району висловила подяку Чернівецькій обласній раді за розуміння, адже рішення про об’єднання буковинський парламент усіляко підтримує, зважаючи на результати аналізу громад, які вже об’єдналися, враховуючи результати громадських слухань, рішень сесій більшості сільських рад.

Зі свого боку, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян поінформував премєр-міністра України Олексія Гончарука про прийняті Чернівецькою обласною радою попередні рішення щодо перспективного плану формування територій громад Чернівецької області та свою принципову позицію – приймати повноцінний перспективний план варто тільки після предметного аналізу, нейтралізації проблемних питань та усунення «білих плям».

Олексій Гончарук висловив прохання врахувати думки громадськості при процесі об’єднання та вести в цьому напрямку співпрацю із діючими народними депутатами.