«Президент дав слово»: у наступному році кошти на завершення ремонтних робіт у культурно-мистецькому центрі Сокирянщини надійдуть у повному обсязі
IMG-20201003-WA0000

Візит Президента України на Сокирянщину, зокрема, на Дністровську ГАЕС, – не тільки велика приємність, а й каталізатор позитивних зрушень. Адже питання якнайшвидшого завершення будівництва культурно-мистецького центру у Сокирянах отримало схвальну підтримку від Володимира Зеленського.

Представникам делегації нашого району вдалося особисто поспілкуватися з Президентом. Зокрема, голова Сокирянської районної ради Василь Козак розповів про всі вирішальні кроки у процесі зведення такого неймовірного Центру, який візьме «під свою опіку» усі мистецькі школи краю, установи позашкілля, бібліотеки, дасть можливість численним талановитим аматорам сцени демонструвати свої вміння на достойній культурній арені. Як наголосив Василь Васильович, Володимира Олександровича приємно вразив такий потужний та масштабний об’єкт дозвілля та навчання.

Варто зазначити, що гроші на завершення всіх необхідних робіт у культурно-мистецькому центрі передбачені у кошторисі ПрАТ «Укргідроенерго», який призначений на зведення 3-го і 4-го гідроагрегатів та подальший розвиток інфраструктури краю. Проблема полягає тільки в тому, що Міністерство фінансів направляє їх малими частинами, а це не дозволяє ефективно та швидко завершити будівництво.

«Я попросив Президента України про допомогу – дати відповідні доручення, щоб кошти, які передбачені на це будівництво, у наступному році надійшли у повному обсязі. Володимир Олександрович сказав, що він не проти і, навіть, дав слово сприяти. Це приємно і вселяє довіру», – зауважив Василь Козак.

Заручившись підтримкою Гаранта, маємо сподівання, що районний освітньо-культурно-мистецький центр вже у наступному році відкриє свої двері для відвідувачів, працівників, дітей та юнацтва. Найкращі умови навчання, відпочинку, культурного розвитку незабаром стануть доступними жителям Сокирянщини і не тільки.