Про переохолодження та обмороження – профілактична бесіда рятувальників Сокирянщини

Сьогодні рятувальники Сокирянського РС з метою своєчасного та ефективного реагування на можливі події внаслідок зниження температури та запобігання випадкам переохолодження, обмороження людей провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з жителями міста Сокиряни.

Під час профілактичних спілкувань вогнеборці розповіли основні правила поведінки у холод, як відрізнити переохолодження від обмороження та як надати першу домедичну допомогу при обмороженні. Рятувальники роз’яснили громадянам, що переохолодження – це патологічний стан, розвивається при тривалій дії холоду на весь організм, в результаті чого виникає порушення кровообігу. Загальне переохолодження організму може виникати як при температурах нижче, так і вище нуля.

Ознаки переохолодження: шкірні покриви бліді або синюшні, холодні; чутливість (тактильна та больова) відсутня або різко знижена; при розтиранні та зігріванні – виникає сильний біль у пальцях стоп та рук; в’ялість; брадикардія (зменшення частоти пульсу); гіпотензія (зниження артеріального тиску).

Також рятувальники наголосили, що в мороз треба одягати багато шарів одягу та взувати не «тісне» взуття,  не можна виходити на холод в стані алкогольного сп’яніння. В ході рейду громадяни мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на всі запитання та листівки з правилами поведінки у зимовий період.

Начальник Сокирянського РС УДСНС

України у Чернівецькій області,

підполковник служби ЦЗ

 Сергій СЕЛЕЗНЬОВ