Про зміни у наданні пільг особам, які користуються житловою субсидією з 1 травня 2016 року

З 1 травня 2016 року внесено зміни щодо Порядку надання пільг особам, які користуються житловою субсидією зокрема таким особам буде припинено надання пільг на період користування житловими субсидіями.

Як практично це буде здійснюватись і чи потрібне звернення громадян?

Для забезпечення припинення надання пільг, жителям району, які користуються житловими субсидіями звертатись в управління не потрібно.

Це буде здіснено в автоматичному режимі підприємствами-надавачами послуг на підставі поданих управлінням соціального захисту списків.

Якщо на літній період (з 01.05.2016 по 01.10.2016) субсидія не виходить, тобто «нульова» право на пільги особам, які включено у склад даної сім”ї будуть і надалі надаватись.

Якщо ж малозабезпечена сім”я, яка до 01.05.2016р. користувалась житловою субсидією, а  на неопалювальний період хоче користуватись пільгами, а не субсидією необхідно в такому випадку звернутися з відповідною заявою про припинення надання субсидії в управління соцзахисту.

Тоді на підставі такого звернення управлінням буде припинено надання субсидії з місяця звернення, а у списках, що подаються щомісячно підприємствам-надавачам послуг будуть внесені зміни на підставі яких ТОВ Чернівцігаз ЗБУТ    чи РЕМ повинні відновити надання пільг.

Виходить, що особа, яка замість субсидії влітку захоче отримувати пільги повинна тільки з заявою звернутись в управління, а всі подальші дії будуть проведені без участі заявника.

Для таких людей, які на підставі поданої заяви влітку відмовились від житлових субсидій призначення субсдій на опалювальний сезон 2016-2017 років необхідно подати заяву та декларацію особисто.

Пільги на житлово-комунальні послуги для окремих категорій громадян  будуть надаватись за умови,  якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім»ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу 1930 грн, а саме для таких категорій:

– учасники війни; особи, на яких поширюється чинність цього Закону (сім»ї загиблого (померлого) ветерана війни); багатодітні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї, в яких не менше року проживають троє або більше дітей, сім’ї, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування; діти війни; пенсіонери, які раніше працювали педагогічними працівниками у сільській місцевості і селищах міського типу і проживають у них; пенсіонери, які раніше працювали медичними та фармацевтичними працівниками у сільській місцевості і селищах міського типу і проживають у цих населених пунктах; пенсіонери, які раніше працювали у бібліотеках у селах і селищах міського типу і проживають у них; пенсіонери, які раніше працювали в державних та комунальних закладах культури, закладах освіти сфери культури у сільській місцевості і селищах міського типу і проживають у них.

Термін поновлення права на пільги збільшено з 6 до 12 місяців (при цьому залишився незмінним термін, за який враховуються доходи – 6 місяців, що передують місяцю, з якого визначається право).

Для отримання пільг пільговики повинні звернутися в управління  соціального захисту населення  кабінет №11 (вул. Центральна, 66 м. Сокиряни ) з наступними документами:

–  довідка про склад сім’ї;

– довідки про доходи за попередні 6 місяців, що передують місяцю звернення (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги);   – декларація на пільги/

 

                                                                                                        Інформацію підготувала  

                                                                                                         заступник начальника

                                                                                                         управління соцзахисту

                                                                                                         райдержадміністрації,

                                                                                                          Маковійчук В.С.