Прокуратура виявила у Новодністровську незаконну схему передачі землі
zemelna-dilyanka-800x528

У ході здійснення представницької діяльності Кельменецькою місцевою прокуратурою встановлено незаконну схему передачі Відділом Новодністровської міської ради землі в фактичне користування для здійснення підприємницької діяльності в обхід вимог земельного законодавства. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Так, замість дотримання складної процедури надання землі в оренду, передбаченої Земельним кодексом України та Законом України «Про оренду землі», основою якої є конкурсний підхід, Новодністровська міська рада передавала землю фізичним особам для здійснення підприємницької діяльності на підставі паспорта прив’язки групи тимчасових споруд магазинів в місті Новодністровськ, що визначав місце розміщення цих споруд.

Не зважаючи на позицію місцевого суду, яким в задоволенні позову прокурору було відмовлено. Вінницький апеляційний адміністративний суд підтримав обґрунтовану позицію прокуратури та рішенням від 25.06.2018 дії відділу архітектури та містобудування Новодністровської міської ради щодо видачі ФОП паспорту прив’язки групи тимчасових споруд магазину визнано протиправними, дію цього паспорту анульовано.

Припинення наведеної негативної практики підміни процедури надання землі змусить підприємців оформлювати подальше землекористування для здійснення підприємницької діяльності у відповідності до вимог діючого земельного законодавства, що зумовить поповнення місцевого бюджету.