Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з директорами агропродовольчих ринків громади щодо дотриманням протиепідемічних вимог
444
У зв’язку з активним поширенням коронавірусної інфекції на території Сокирянщини та впровадженням по всі території України «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, Сокирянським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області проведено нараду з директорами агропродовольчих ринків громади та завідувачів лабораторій щодо основних вимог безпечності та якості харчових продуктів під час їх реалізації та посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів, з метою усунення ризиків поширення COVID-19.
В ході зустрічі наголошено на дотриманні нормативної відстані між торговими місцями, проведенні температурного скринінгу, дотриманні відвідувачами та продавцями маскового режиму, забезпеченні проведення дезінфекції поверхонь торгових місць та на відсутності неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринків території. Як зауважує начальник Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Іван Лисий, дані вимоги чітко регламентовані постановами Головного державного санітарного лікаря України.
Посилення протиепідемічних заходів при здійсненні торгівлі на ринках має на меті зниження ризику зараження громадян вірусом COVID-19, як працівників ринків та продавців, так і покупців.