Питання ПЛР-тестування громадян, які планують їхати за межі України або повернулись на Батьківщину
FB_IMG_1618122240005

Днями Сокирянський міський голова Василь Козак разом із виконуючим обов’язки генерального директора ОКНП «Чернівецький обласний медичний діагностичний центр» Борисом Гушиликом обговорив питання щодо ПЛР-тестування громадян, які планують їхати за межі України або повернулись на Батьківщину.

У ході розмови було вирішено, що зразки для ПЛР-тестування будуть відбиратись на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та транспортуватись до Чернівецького обласного діагностичного центру для здійснення відповідного діагностування.

Результати тесту можна буде отримати протягом доби. Зі спеціальними QR-кодами вони також будуть надсилатись на зручні для громадян месенджери. Дуже зручно це буде також для тих громадян, які повернулись з-за кордону на територію України. Маючи результати ПЛР-тестування людина надсилає їх на додаток «Вдома» і адміністратори додатку знімуть її з самоізоляції. Тобто перебувати на самоізоляції 14 днів вже не буде необхідності.

Вартість тестування буде нижчою ніж в аналогічних лабораторних центрах міста Чернівці. Також людині не потрібно буде самостійно їхати до обласного центру аби здати тест та отримати результати.