Соціальний захист жителів Сокирянщини – на постійному контролі районної державної адміністрації

Сьогодні, 26 травня, під головуванням голови районної державної адміністрації Ірини Антонюк за участю керуючого справами районної ради Сергія Горна відбулося засідання районної комісії по розгляду питань, пов’язаних з наданням населенню житлових субсидій. На розгляд комісії подано 10 звернень громадян стосовно призначення субсидій на отримання скрапленого газу та електроенергії. Розглянувши документи, членами комісії задоволено звернення всіх заявників. Пише сайт Сокирянської РДА.

Окрім того, на черговому засіданні районної комісії по розгляду питань, пов’язаних з наданням одноразової грошової допомоги за рахунок коштів районної програми «Турбота» розглянуто 11 заяв стосовно надання матеріальної допомоги жителям району, майже половина з них від жителів, яким діагностовано онкозахворювання. Розглянувши документи заявників, стосовно всіх прийнято позитивне рішення. За словами Ірини Валеріївни допомога людям, які у відчаї має надійти з районного бюджету, але і органи влади на місцях також повинні долучитися та по можливості полегшити життя мешканців громад.

Загалом, за інформацією управління соціального захисту населення райдержадміністрації з початку поточного року звернулося 108 людей, що через обмеження майже вдвічі менше в порівнянні з попереднім періодом. На виплату їм допомоги спрямовано близько 108 тисяч гривень.