ПИТАННЯ СПЛАТИ ЗА СПОЖИТІ ЕНЕРГОНОСІЇ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ВІДКРИТИМ

На сьогоднішній апаратній нараді проаналізовано сплату за спожиті енергоносії та погашення існуючої заборгованості.

Як зауважив т.в.о. голови райдержадміністрації Петро Бескупський, наразі необхідно активізувати інформаційно – роз’яснювальну роботу серед населення щодо недопущення заборгованість за спожиті енергоносії, адже, незважаючи на позитивні зрушення по розрахунках населення за спожиту електроенергію, велику стурбованість викликає дебіторська заборгованість населення, яка складає понад 8 мільйонів гривень.

За словами начальника управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації аналізуючи виконання моніторингу показників соціально-економічного розвитку району слід зазначити, що темпи погашення заборгованості за спожиті енергоносії  є одними з кращих в області. Разом з тим, окрім простроченої заборгованості має місце допущення поточної: найбільшими боржниками є підприємство Сокирянської ВК №67, КП «Сокиряни – благоустрій» та населення – 1997,6 тисяч гривень.

Такі показники зумовлені передусім зниженням птатоспоможності населення, а також недостатньою інформаційно – роз’яснювальною роботою щодо користування громадянами пільгами, що тягне за собою допущення та нарахування заборгованості.