Равлик вже має наміри розпродати шкільні землі

У четвер, 16 липня, на пленарному засіданні 43 сесії Сокирянської міської ради серед інших земельних питань, загубилось досить важливе і принципове, думаю,  для всіх жителів районного центру питання – підготовки до продажу частини земельної ділянки, що зарезервована для будівництва нового освітнього закладу. Подали його депутатам в пакеті з ще двома приватними земельними заявами.

Представив депутатам цю чергову АФЕРУ міської ради начальник відділу з питань земельних ресурсів та комунальної власності Микитюк Микола, який кількома словами охарактеризував, що виконавчому апарату міськради видається дозвіл на розробку Детального плану забудови, на земельну ділянку розміром 0,35 га, за адресою м.Сокиряни, вул. О.Кобилянської, для подальшого будівництва та обслуговування  будівель торгівлі:

Жоден з депутатів міськради, окрім Юрія Бєдного, не виступив на захист територій, що планувалися до використання дітьми. Юрій Павлович запропонував передбачити в умовах подальшої передачі під комерцію будівництва лише малих архітектурних форм, щоб у разі потреби повернути землі у комунальну власність:

Однак,  це ніяк не входить у плани міського голови, який, напевно вже знайшов охочих на ділянку в центрі міста і аванс взяв. Равлика відповідь проста –  дітей немає, школа має бути меншою,  ніж планувалось за часів СРСР, тож і землі треба менше, тобто можна деребанити:

Чому ж Василь Равлик демонструє таку непостійність? Ще минулого року районна рада просила місто додатково  виділити землю для будівництва інфраструктури красеня – Будинку культури, їй відмовили, бо землі зарезервовані для школи. Тож виходить на культуру не можна, а на комерцію – ось тобі  – бери.

Шановні Сокирянці, можливо, хтось не розуміє про ділянку якого розміру йдеться, так от,  міський голова планує забрати у майбутньої міської школи землю розміром 35 на 100 метрів, тотожну з розмірами шкільного футбольного поля. Ми всі разом не маємо допустити цього свавілля.