Ретельно перевірені умови проживання діток у Олексіївці та Новоолексіївці

Представниками служби у справах дітей райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було здійснено рейд щодо обстеження умов проживання сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також сімей з альтернативними формами виховання діток: прийомні сім’ї, родини, де дітки під опікою та дитячий будинок сімейного типу. Цього разу служби навідались в оселі жителів населених пунктів Олексіївка та Новоолексіївка. Загалом обстежено домогосподарства 9 сімей зазначеної категорії, в яких проживає 24 дитини.

Під час  рейду з батьками проведена роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків та відповідальність згідно законодавства, а також перевірене цільове використання соціальних виплат.

Як зазначають спеціалісти служб, значних порушень щодо виховання дітей в сім’ях не виявлено, дітки здорові та мають речі першої необхідності, гарні умови для дітей створено в дитячому будинку сімейного типу. Разом з тим, обговорюючи результати рейду, голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк зауважила, що в зазначеному напрямі роботи одним з найголовніших чинників є раннє виявлення сімей, які потребують сторонньої допомоги, аби своєчасно запобігти проблемам та надати відповідну допомогу. Тож дано доручення продовжити практику виїздів, обстеживши всі сім’ї пільгової категорії  населення району.

Інформує Сокирянська РДА.