Робота, що звеличує і приносить задоволення, – примноження лісових скарбів (ФОТО)

Днями Сокирянське лісове господарство зустрічало чисельних гостей – на угіддях Кельменецького і Сокирянського районів відбувся обласний семінар друзів лісу. Працівники лісової галузі краю, навіть ті,  що не вперше відвідують лісництва Сокирянщини,  були приємно вражені темпами розвитку та глобальним підходом до виконання всіх завдань. Потужне, прибуткове Сокирянське лісове господарство, яке очолює вмілий керівник Василь Борисович Гончар,  впроваджує нові технології, створює комфортні умови для виробничників та надає їм житло.

Впродовж робочого дня лісівники оглянули контору Кельменецького лісництва та чисельні сучасні рекреаційні пункти, місця дозвілля, облаштовані лісівниками для відпочинку місцевих жителів.

Також учасники семінару ознайомились з впровадженням сучасної техніки для механізованого обробітку лісових культур,  турботливим доглядом за розсадою традиційних та екзотичних рослин у базисному Іванівецькому та тимчасових розсадниках у Романківцях і Ломачинцях.

Шкільне лісництво, фазанарій, плантація лохини та вольєри з дикими тваринами – це далеко не все,  чим встигли похизуватись наші лісівники.

Наразі керівник Чернівецького обласного управління лісового господарства Віктор Сахнюк разом з директором Сокирянського держлісгоспу Гончаром та керівниками органів влади Сокирянщини відкрили нове службове житло для працівників Кельменецького і Ломачинецького лісництв.