Розглядається питання придбання житла родинні загиблого бійця – коболчинця

Соціальний супровід родин військовослужбовців, учасників АТО  та сімей загиблих бійців є одним з головних завдання органів влади. Тож, життя сім’ї загиблого героя з с. Коболчин Степана Загребельного знаходиться в полі зору особливої уваги районної влади.

Намагаються допомогти матері бійця, яка виховала мужнього захисника, справжнього патріота, що героїчно віддав своє життя за мир в Україні.  Не залишаються один на один із своїми проблемами дружина та маленький синочок. Зокрема, надано допомогу в оформленні всіх необхідних документів на будинок, в якому нині проживає сім’я, за сприяння районної влади, товариство «Сварог – Буковина», де працював Степан, взяло на себе погашення кредиту родини.

Голова районної громадської організації учасників АТО «Братське плече» Тарас Гайдей постійно спілкується з матір’ю та дружиною загиблого бійця       та спільно з районною владою вирішуються нагальні проблеми родини. Наразі вивчається питання поліпшення житлових умов сім’ї Віри Загребельної через можливе придбання іншого будинку. Про підготовчі заходи до проведення процедури закупівлі житла йшлося на нараді при першому заступнику голови райдержадміністрації Олексію Бойку. Як зазначалося згідно постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 № 348 «Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, а також для інвалідів І – ІІ групи із числа військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, та потребують поліпшення житлових умов.» Чернівецькій області виділено 7109005 гривень. На засіданні обласної комісії з питань  придбання житла для сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів I-II груп із числа військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції було прийнято рішення про співфінансування придбання житла за рахунок коштів місцевих бюджетів, коштів сімей військовослужбовців, яким надається житло. Нині райдержадміністрацією здійснюється моніторинг житла, що продається на первинному та вторинному ринках в Сокирянському районі з подальшим комісійним обстеженням житлового фонду для визначення санітарно – технічного стану житла, що планується придбати для передачі узагальненої інформації на розгляд обласної комісії.

Повідомляє сайт Сокирянської РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

71 + = 74