Рятувальники Хотинщини долучились до всеукраїнського рейду щодо попередження пожеж у побуті

 

Станом на 6 грудня на території Хотинського району виникло 51 пожежа, під час яких вогонь забрав життя 6 людей, ще двоє зазнали опіків та одна людина отруїлась чадним газом. Трагічні випадки переважно трапляються через людський фактор – нехтування правилами безпечного поводження з пічним опаленням та електроприладами, паління у ліжку.
З метою попередження таких випадків, коли неналежне дотримання громадянами правил безпеки призводить до трагедії, працівники Служби порятунку Хотинщини долучилися до проведення масштабного всеукраїнського рейду житловим сектором країни. В ході інформаційно-роз’яснювального рейду рятувальники поспілкувалися із жителями Хотина та села Атаки та пояснили правила безпечної експлуатації пічного опалення, електрообігрівачів та газових приладів. Вогнеборці вказали людям, що перед використанням обігрівальних приладів і печей завжди потрібно перевіряти їх справність. Біля кожної пічки слід облаштовувати металеві килимки, які допоможуть запобігти пожежі, якщо через дверцята печі випаде жаринка. А електрообігрівальні прилади варто розміщувати подалі від гардин, меблів та інших речей у кімнаті. Окрім цього, вогнеборці пояснили, що до пожежі може також призвести одночасне ввімкнення в електромережу кількох обігрівачів. Тому рятувальники закликали людей не використовувати багато
приладів у один період, аби запобігти короткому замкненню електромережі у будинку.
Також рятувальники приділили увагу дітям, роз’яснивши малечі про загрозу від ігор з вогнем, користування сірниками і запальничками.
У ході рейду працівники Служби порятунку вручили хотинчанам пам’ятні листівки із попереджувальним змістом та основними правилами пожежної безпеки, яких слід постійно дотримуватися у побуті.

Хотинський районний відділ
Управління ДСНС України