Рятувальники Кельменеччини провели рейд на воді

У спекотну погоду все більше людей віддають перевагу відпочинку біля водойм. Але не усі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки на воді, що, у свою чергу, стає основною причиною нещасних випадків.

З метою запобігання загибелі людей на водних об’єктах, а також задля роз’яснення відпочивальникам правил безпечного поводження на воді, 17 липня працівники Кельменецького РС Управління ДСНС України у Чернівецькій області провели профілактичний рейд з відпочиваючими на пляжі «Урочище» річки Дністер.

Під час роз’яснювальної роботи рятувальники розповіли громадянам, що потрібно та чого не можна робити, аби відпочинок біля води приносив тільки задоволення й не спричинив біди. Надзвичайники пояснили мешканцям краю, у чому небезпека купання у не відведених для цього місцях, застерегли від пірнання у воду з обривів та мостів і нагадали про заборону купання у нетверезому стані. Також рятувальники звертали увагу дорослих на постійний нагляд за дітьми під час їхнього купання, пояснювали, що небезпечно купатися поодинці та відпливати далеко від берега.

Відпочивальникам фахівці Управління роздали пам’ятки попереджувального характеру з основними правилами безпечного поводження на воді.