Рятувальники поспілкувалися із вихованцями ДНЗ “Веселка”

7 листопада з метою покращення якості навчально-виховної роботи з дошкільниками з питань особистої безпеки та захисту здоров’я дітей від негативних впливів довкілля та життя у надзвичайних ситуаціях; удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників з формування у дітей дошкільного віку ціннісного ставлення до власного життя і здоров’я; пропаганди здорового способу життя серед дітей та їх батьків, у дошкільному навчальному закладі №1 «Веселка» був організований та проведений «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

Працівники Сокирянського РС завітали до малечі з дитячого садочка. Такі зустрічі рятувальники проводять для того, щоб привчити дітей до правил пожежної безпеки ще з раннього віку. Щоб вони розуміли, наскільки важливим є дотримуватись цих правил та які негативні наслідки можуть бути після ігор з вогнем.

Вогнеборці розповіли дітям про те, як можуть виникнути складні ситуації вдома та на вулиці. Особливо зараз, у осінній період, коли люди часто спалюють сміття на відкритій місцевості та використовують пічне опалення.

Хоча діти ще зовсім юні, вони знали, який номер потрібно набрати у випадку пожежі. Рятувальники пояснили їм, що потрібно слухатись дорослих та без нагляду не користуватись предметами, які можуть спричинити пожежу.Згодом діти могли зіграти в декілька ігор з рятувальниками та розмалювати пожежного який позував у спецодязі. Також подивитись, як ліквідовується пожежа. Вогнеборці продемонстрували свій спецодяг та спецобладнання та дозволили малечі приміряти костюми та каски.

Додатково провели практичне заняття для вихователів садочка, адже вони в першу чергу повинні вміти правильно використовувати вогнегасники та гасити пожежу, що може трапитись.

 

Начальник Сокирянського РС УДСНС

України у Чернівецькій області,

підполковник служби ЦЗ

Сергій СЕЛЕЗНЬОВ