Рятувальники провели рейд у житловому секторі, де нагадали правила пожежної безпеки

Вчора фахівці  Сокирянського РС У ДСНС України провели чергові профілактичні відпрацювання у м. Сокиряни та серед підприємців району. Роз’яснювальна робота залишається одним із основних методів боротьби з пожежами у житловому секторі, на яких щодня гинуть та травмуються люди.

Рятувальники зазначають, що найчастіше під час опалювального сезону пожежі в житловому секторі виникають внаслідок необережного поводження з пічним опаленням, через несправні побутові прилади та перенавантаження електромережі. Тож, «Служба порятунку» закликає громадян завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною невтішної статистики.

Шановні громадяни!

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Зокрема:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням;
  • при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Пам’ятайте! Сумлінне дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального періоду – запорука збереження життя!