Щасливий місяць для весілля

На який місяць призначити весілля? Над цим питанням задумуються майже всі пари, які вирішили одружитися. І не дивно, адже в нашій країні з приводу кожної події є безліч прикмет та традицій.

Весілля, звичайно, не виняток, а навіть навпаки, улюблений привід для всіх бабусь і сусідок, щоб підкинути чергову страшилку: “Не одружуйтеся в травні – все життя маятись будете”, “Не одружуйтеся в січні – рано овдовієте” – і таких приказок-приповідок – незліченна безліч. І майбутні молодята можуть легко розгубитися. Але якщо більш уважно вивчити запропоновані повір’я, то можна знайти в них цілий ряд нестиковок і протиріч, які говорять тільки про те, що всі ці “народні традиції” були не раз переписані і переінакшені самим народом, грубо говорячи “під себе”. Звичайно, багато традицій можна пояснити з погляду життя побуту Древньої Русі. Наприклад, традиція не влаштовувати весілля в травні – це не що інше, як бажання старшого покоління вберегти молодь від убогого торжества. Адже в травні, звичайно, всі зимові припаси закінчувалися, а до нового врожаю потрібно було почекати місяць – два. Крім того, травень – це традиційний місяць посадкових сільськогосподарських робіт. А хто буде в селі працювати – якщо всі підуть на весілля (кожний другий кум, сват, брат, або просто сусід молодят). Тим більше в давнину весілля тривало часом до тижня, а то і більше. Багато заборон на весілля у той, або інший місяць, пов’язані з постом. Вважалося, що створити сім’ю під час посту – це великий гріх. Крім того, під час посту заборонені гучні гуляння. Та й яке застілля при мізерному частуванні – адже в цей час заборонено вживати в їжу цілий ряд продуктів.

Для тих, хто все-таки вірить і хоче дотриматися народних традицій,  пропонуємо переглянути прикмети, які визначають, яким буде життя в молодих, залежно від того, у який місяць вони одружилися.

Весілля в Січні

Раніше молоді ні за що б не обрали січень місяць для свого весілля. Одруження або заміжжя в січні обіцяли раннє вдівство. А сьогодні вважається, що сімейний союз буде міцним, відносини спокійними і рівними, без істерик, биття посуду і відходів до мами. Однак така одноманітність подружніх стосунків може спричинити психологічну і фізичну незадоволеність пари.

Весілля в Лютому

Раніше вважалося, що лютий з’єднує серця для життя в мирі і злагоді. А сьогоднішнє значення цього місяця не віщує нічого доброго. Бурхливі з’ясування стосунків, зради, сварки. Перший рік шлюбу – це перевірка на міцність, своєрідний іспит. Якщо ви його витримаєте, то бурі стихнуть, і далі сімейне життя буде спокійним та щасливим. Лютневим молодятам бажаємо набратися терпіння.

Весілля в Березні

Життя на чужині віщував березневий союз молодятам в старовину. Якщо на весняні місяці припадав Великий піст, то шлюб, природно, не вінчали. Сучасне трактування дещо інше: атмосфера в вашому домі мінлива як біля моря погода: то шторм, ураган, крушать все на своєму шляху, а то раптом повний штиль і ясна, сонячна погода. Якщо такі різкі контрасти в вашому характері, тоді березень – ваш місяць.

Весілля в Квітні

Весілля в квітні обіцяє мінливе щастя, так вірили наші прапрабабусі. А сьогодні говорять, що збереже цей союз тільки пристрасна і взаємна любов, до того ж, цій парі практично з перших днів після весілля необхідно жити окремо від родичів. Так, зміни в шлюбі можуть бути різні. Ми бажаємо вам тільки хороших!

Весілля в Травні

Ні за що б наречена XIX століття не вийшла заміж у травні, бо була твердо впевнена : “Одружуватися в травні – все життя маятися”. І наречений був такої ж думки. Ще весілля в травні обіцяло подружжю зраду у власному домі. А сьогодні шлюб, укладений в травні, вважається міцним і щасливим. Може, звичайно, подружжя від чогось і маються, але вже точно не від безгрошів’я. Уклали шлюб в цьому місяці, стабільність і достаток забезпечені.

Весілля в Червні

Шлюб в червні – медовий місяць на все життя, говорить давнє повір’я.

А нині молодим, які одружилися в цьому спекотному місяці, можна порадити не перегинати палку. Медовий місяць це, звичайно, прекрасно, але навіть і в задоволеннях потрібно знати міру. А вже в усьому іншому – і поготів. Якщо проявите стриманість, терпіння і такт, то проживете все життя ладно і згідно.

Весілля в Липні

Разом сто років прожити і мед-пиво пити – це в казках. А насправді – зберегти про своє життя кисло-солодкі спогади, ось що значив шлюб в липні. Може бути, саме мед-пиво такий смак і дарують? Сучасні люди вже далеко не так поетичні, швидше прагматичні. Встановіть для себе пріоритети: сім’я, кар’єра чи особиста свобода, – таку пораду дає молодятам сучасний календар. Звичайно, сім’я на першому місці, які можуть бути сумніви!

Весілля в Серпні

За стародавнім прикметами, серпневий наречений стане не тільки коханим, але і другом, а наречена – не просто коханою дружиною, а найближчою людиною на світі. А сучасний прогноз передбачає випробування на міцність почуттів. У перші десять років вам нудьгувати не доведеться. Щоб шлюб все-таки був вдалим, не укладайте його під час Успенського посту (14-27 серпня).

Весілля в Вересні

Саме мила справа грати весілля у вересні! Цей місяць обіцяє подружжю тихе і спокійне життя. Тільки от краще заздалегідь подбати про гніздечко, в якому молоді і будуть, як кажуть, жити душа в душу.

Зірки говорять, що найбільш сприятливий місяць для весілля – це вересень. Це підтверджено безліччю прикладів ідеального подружнього щастя. Тільки, як і у всіх правилах, є один виняток: такий шлюб не буде щасливим без матеріального благополуччя.

Весілля в Жовтні

І за старих часів, і сьогодні вважається, що в жовтні краще весіль не грати, інакше життя буде важким. Але якщо ваш характер загартований в боях, ви не боїтеся ніяких перешкод, і навіть з радістю розділите їх з коханим, тоді сміливо вирушайте в ЗАГС. Нехай гасло “Все буде добре” стане вашим життєвим кредо!

Весілля в Листопаді

На відміну від жовтня листопад обіцяє багате і щасливе життя. І навіть якщо пристрасті періодично будуть загострюватися, ви будете йти назавжди, що, втім, не завадить повертатися в лоно сім’ї теж назавжди, все одно життя буде схоже на казку зі щасливим кінцем. Але для цього вам знадобляться воістину сталеві нерви і просто велике терпіння. Заміжжя в листопаді обіцяє багате життя.

 

Весілля в Грудні

Грудень – чудовий час для одруження – з кожним роком Ви будете любити один одного усе більше.

Під кінець року все, як правило, вирішується саме собою, і стає на свої місця. Так і грудневий союз. Подружжя зможе витримати будь-які випробування і зберегти ніжні почуття один до одного.

 

Як бачите – варіанти є. Кожна пара може вибрати для себе той місяць, котрий їм підходить. А вірити, або не вірити в прикмети – кожний вирішує для себе. Хочеться сказати одне – плануйте весілля тоді, коли ви та ваша друга половинка будете твердо впевнені, що кохаєте один одного і хочете все життя прожити разом. Щастя вам!

 

 

Начальник відділу ДРАЦС РС

Сокирянського РУЮ

Ткач С.А.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

40 + = 46