Щодо ситуації стану питної води в м. Сокиряни

За інформацією, яка надійшла від Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області (лист від 10.08.207 №24-01-5/2852)  до Сокирянської РДА є результати лабораторних досліджень води питної з комунального водогону  м. Сокиряни, які були відібрані 11, 17 та 27 липня 2017 року на 5 об’єктах, в тому числі в каптажі «Шипіт». Отримані позитивні знахідки в питній воді свідчать про фекальне забруднення мережі комунального водогону.

Як йдеться у офіційних висновках служби небезпечна питана вода може сприяти подальшому розповсюдженню інфекційних захворювань, які передаються водним шляхом (шигельоз, різні форми гастроентеритів, гепатит «А» та інших).

Профільне управління наполягає негайно вжити заходи щодо ліквідації бактеріологічного забруднення мереж комунального водогону м. Сокиряни.

З цього приводу в райдержадміністрації скликано позачергове засідання районної комісії ТЕБ та НС, на якому буде розглянуто заходи Сокирянської міської ради щодо виправлення ситуації.

Зважаючи на те, що міська влада поспішила з висновками і на сторінках газети запевнила про чистоту питної води, жителям міста і надалі необхідно бути обережними з використанням питної води з комунального водогону та вживати воду тільки після кип’ятіння.

Повідомляє Сокирянська РДА.