Сербичанські школярі знають, що кожна особистість починається з відповідального ставлення до життя

Сільські школярі щодня приємно вражені змінами в соціально-економічному розвитку території населеного пункту. Сербичани – постійно є добрим прикладом змін на краще. Тут оновлюються всі об’єкти соціально-культурної сфери,  зберігають народні традиції і примножують здобутки попередніх поколінь . Активно працює над комплексом проблем актив села.

Саме тому школярам з учнівських літ пояснюють і показують на фактах  з життя, хто і як впливає на розвиток населеного пункту, чиїми зусиллями твориться майбутнє… Як прилучитися до когорти тих, хто дійсно вболіває за свою малу Батьківщину. Все починається з відповідальності і активної позиції кожного, хто прагне долучитися до громадського життя…

Саме тому у Сербичанському НВК згідно  річного плану виховної  роботи в рамках акції «Відповідальність починається з мене» старшокласники школи мали можливість бути присутніми на зустрічі з сільським головою Братушком М.Д. та депутатами сільської ради. Особливо цікавим було спілкування з найстаршим депутатом нашого села Ожеваном Василем Уляновичем, який входив до числа депутатів декількох скликань. Він розповів про розвиток Сербичан протягом декількох десятиліть. Учні засвоїли життєвий урок, про те, що, дійсно,  відповідальність починається з кожного з нас. Адже, піклуючись про майбутнє своєї Малої Батьківщини, ми будемо впевнені в майбутньому нашої держави.