Школярам та випускникам Сокирянщини розповідали про права

Літо завжди  пов’язане зі щастям, радістю й новими враженнями та цікавими зустрічами. І ось, настав такий час для всіх наших школярів, які після навчального року заслужили  канікули для відпочинку та дозвілля. Літня пора – це три чудових місяці, які можна провести, як заманеться. Є традиція щодня зустрічатися з друзями, читати цікаві книжки, слухати улюблену музику, подорожувати, купатись у ставку та в річці, а якщо пощастись, то і в морі.

Море влітку завжди такого казкового, фантастичного кольору, а пісок, схожий на м’який безмежний килим. Коли починаються канікули, то відразу виникає безліч цікавих планів.

Про такі та інші права школярам в рамках пілотного проекту “Я маю право!”, працівниками Сокирянського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану та секретарями виконавчих комітетів сільських рад 25.05.2018 року  було проведено на  шкільних лінійках навчальних закладів району флешмоби “Дітям про права! Я маю право!”,  під час яких розповсюджено серед присутніх буклети. Школярам, для яких настав час літніх канікул, розповіли про їх право на відпочинок та дозвілля, а випускникам шкіл, про їх право на освіту в вищих учбових закладах “без хабара”, та обов’язково всім про право на життя без насильства.

Бажаємо всім школярам гарного та безпечного відпочинку, незабутніх вражень, а випускникам вдалої вступної кампанії до вузів.

Нехай Ваш крок у доросле життя буде впевненим та вдалим, щоб здобута майбутня професія  принесла задоволення від улюбленої справи та гідну винагороду. Тому, вдалого Вам вибору та успіхів в усьому! Бережіть себе!

 

Начальник Сокирянського райвідділу ДРАЦС

Ткач С.А.