Схилили голови та вшанували тих, кого не пошкодувала Війна…

22 червня 1941 року – дата вікопомна і лиховісна, адже страшне слово «війна» увірвалося в життя людей мирних, спокійних, люблячих і мріючих про день наступний.. І ось уже 77 років, затамувавши подих, ми згадуємо ті минулі лихоліття. Сьогодні вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаються у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передається із покоління в покоління. Це щирі душі тільки вічно бережуть світлі спомини про героїв.

З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Сокирянах  відбулося урочисте покладання квітів до Братської могили та монумента героям-односельцям за участю керівництва Сокирянської районної державної адміністрації та районної ради, ветеранів краю, представників трудових колективів та  громадськості.

Пам’ять –  мудра і унікальна річ. Вона частенько зраджує  тим, хто  недооцінює її унікальні можливості.. Але 22 червня пронизливий плач матері і голоси  полеглих мирних громадян, в тому числі, дітей, не дають нам забути. І ми згадуємо… Згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу, хто першим прийняв на себе цей страшний удар , чиї життя були покалічені і зруйновані.

Схиливши голови у хвилині мовчання, кожен подумки дякує полеглим на війні за життя, за землю, за свободу. Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Слово МИР  – священне, трепетне і надто вагоме всім !А особливо сьогодні, коли країна знову в передчутті тривоги, у стані війни, у глибокому занепокоєнні днем наступним…

Хай вічна Божа милість збереже кожного з нас від агресії,  злоби і біди!