Сімейна медицина на Сокирянщині – тепер ще доступніша та мобільніша

Сім новеньких білосніжних красунь-автівок сьогодні вирушать до населених пунктів Сокирянського району. Медики матимуть нагоду працювати швидше та ефективніше. Завдяки об’єднанню зусиль влади різних рівнів cлужбовий автотранспорт закуплений за рахунок субвенції з державного бюджету. На ці цілі направлено близько 3,5 мільйонів гривень. Сьогодні цей спецтранспорт презентували біля Сокирянської  райлікарні і прямо звідти, після оформлення всіх необхідних документів, їх забрали нові власники.

Представники влади, зокрема, заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко, голова Сокирянської районної ради Василь Козак та очільниця Сокирянської РДА Ірина Антонюк вручили ключі від автомобілів «Renault Duster» завідуючим та водіям амбулаторій сіл Романківці, Білоусівка, Сербичани, Шебутинці, Шишківці, Михалкове та міста Сокиряни. Нагадаємо, що наприкінці минулого року таку ж автівку отримала АЗПСМ села Селище.

Варто зазначити, що нові автомобілі– це сучасні «швидкі» марки «Renault Duster». Вони є відмінним технічним рішенням для комфортабельного пересування лікаря загальної практики  сімейної медицини у сільській місцевості, адже саме автомобілі цієї марки вирізняються високою прохідністю та надійністю. Вартість одного спецтранспорту становить близько 500 тисяч гривень.

Як зауважив голова Сокирянської районної ради Василь Козак, ці автівки відразу ж є власністю Сокирянського районного ЦПМСД. Ніхто не спекулював цим питанням, намагаючись здати машини в оренду, як це хоче зробити Сокирянська міська рада зі спецтранспортом для амбулаторії Коболчина.

Як пояснює Василь Васильович, гроші держава спрямувала районному бюджету, але було ухвалене рішення, що фінанси одразу ж перерахують Центру для придбання транспорту. Адже, хто б не був при владі, ці автівки залишаться власністю лікарів первинки.

«Я бажаю, щоб цей транспорт добре служив вам у вашій нелегкій роботі. Сподіваюся, що ці придбання стануть ще однією сходинкою на шляху покращення сільської медицини», – звернувся до лікарів та водіїв Василь Васильович.

Заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко побажав присутнім натхнення і мудрості у праці та зауважив, що краще, щоб ці машини мали якнайменший пробіг, а жителі Сокирянщини не хворіли.

«Первинка» – це основа медицини, тож вона, в першу чергу, має бути забезпечена всім необхідним на належному рівні», – підсумував Олексій Сергійович.

«Хай ці спецавтомобілі вірно служать вам у роботі та полегшують її», – побажала лікарям голова РДА Ірина Антонюк.

Також Ірина Валеріївна висловила сподівання, що новий транспорт виведе сільську медицину на якісніший рівень.

Директор КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Заремська зауважила, що вона дуже рада, що на допомогу її колегам у населених пунктах району прийдуть ці автомобілі. Адже тепер до пацієнтів можна буде діставатися швидше.

Кожен із цих автомобілів – для порятунку життя. І це не перебільшення. Адже своєчасна медична допомога – основа ефективного лікування. Тепер амбулаторії Сокирянського району – мобільніші, сучасніші та ще на крок ближчі до європейських стандартів.