Соборність України починається з духовної соборності кожного українця

22 січня, з нагоди відзначення Дня Соборності України відбувся інформаційно – провітницький захід за участю в.о. голови райдержадміністрації Богдана Банчука, першого заступника голови райдержадміністрації Олексія Бойка, представників громадських організацій району, галузі освіти, культури та громадськості.

Невимушений формат заходу відобразив усвідомлення громадськістю важливості пам’ятної дати для сучасної України. Учасники зібрання провели паралель історичних подій далекого 1919 року та подій, які нині відбуваються в нашій країні.

Як зазначив в.о. голови райдержадміністрації Богдан Банчук народ, який не знає свого минулого приречений пережити його знову. Січневі події початку минулого століття повторюються знову.  Як і тоді українці змушені боронити цілісність і неподільність території своєї держави від зазіхання сусіда – агресора. За його словами сьогодні ми маємо зробити все, аби не повторити помилок наших предків. А перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Бойко наголосив на причетності кожного з нас до долі країни, яка зараз вирішується там, на Сході.

Тему сучасного погляду на питання соборності висвітлила вчитель історії Сокирянської гімназії, а учениця цієї ж освітньої установи виразила позицію сучасної молоді відносно ситуації в нашій державі. Всі учасники круглого столу висловили спільну думку, що тільки в єдності та щирій любові до своєї країни ми зможемо вистояти у полум’ї війни, залишитися вільною і єдиною Україною.

За результатами засідання круглого столу були вироблені рекомендації.

Повідомляє сайт Сокирянської РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

32 + = 39