Сокирянщина доєдналася до Всеукраїнської акції «Відновлюємо ліси разом»

Любов до природи надихає нас на корисні спільні дії, рішучі кроки, виважені рішення. Дбаючи про  майбутнє, ми постійно маємо шукати шляхи вирішення екологічних проблем, що «штурмують» нашу планету все більше і більше.

Максим Рильський писав: «Той, хто любить паростки кленові,  хто діброви молоді ростить, – сам достоїн людської любові, бо живе й працює – для століть!». Акцію «ВІДНОВЛЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ», яка покликана згуртувати у спільній праці різні покоління започаткувало Міністерство енергетики та захисту довкілля спільно з  Державним агентством лісових ресурсів.

У рамках цієї акції планують втілити два безпрецедентних заходи: 21 березня, у Міжнародний день лісів, буде висаджено 5 мільйонів дерев, а загальний марафон садіння лісу дасть життя більше ніж 10 мільйонам дерев.

Не залишається осторонь таких необхідних та корисних «челенджів» і ДП «Сокирянське лісове господарство». На обході №5 юні захисники довкілля із Романковецького шкільного лісництва спільно із фахівцями галузі взялися до висадки дуба звичайного на території 1,3 гектара. Саджанці виростили самостійно, в загальному для посадки приготували більше 4500 штук.

Надзвичайно приємно, що до цієї акції долучилися заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко, голова Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Гончар, представники районної влади – Василь Козак та Ірина Антонюк, керівник управління екології ОДА Микола Білоконь, військовий комісар Олександр Гладкий.

Учасники безпосередньо в лісі, прослухавши  короткий інструктаж від професійних лісівників, приступили до висадки саджанців дуба за допомогою спеціального обладнання – «меча».

Як то кажуть, «засукавши рукави» всі почали працювати – дорослі і діти – з дружніми жартами, корисними порадами, цікавими історіями від досвідчених лісівників. Тут вже ніхто не зважав на посади, чини вік – всі – просто люди, які дбають про свою землю, хочуть кращого майбутнього для наступних поколінь.

Опісля – всі стомлені,  але щасливі, зробивши спільне фото на згадку, зігрівалися чаєм та смаколиками, які завжди гостинні лісівники завчасно забезпечили для своїх помічників. Учасники зазначили, що такого роду заходи є надзвичайно важливими, оскільки виховують у підростаючого покоління шанобливе ставлення до природи, забезпечують зацікавленість у збереженні лісових насаджень, дотриманні правил поведінки у лісі.

Головний лісничий державного підприємства «Сокирянське лісове господарство» Олександр Чебан наголосив, що загалом планується відновити понад 45 гектарів лісу. Серед основних порід, які передбачається висадити – дуб, модрина, чорний та грецький горіх.

Відтак, всі побажали лісівникам вдало втілити всі їх заплановані заходи, а також висловили сподівання, що всі посаджені дубочки гарно приживуться та зростатимуть!