Сокирянщина вшанувала героїв – захисників

З нагоди відзначення Дня захисника України в районному будинку народної творчості та дозвілля відбулися урочистості. Розпочалися заходи ходою пам’яті та покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам та Братської могили за участю ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, т.в.о. голови райдержадміністрації Петра Бескупського, заступника голови районної ради Сергія Горна.

Відтак, хвилиною мовчання громадськість вшанувала пам’ять загиблих в роки воєн в Україні. З щирою вдячністю та почуттям шани до присутніх в залі ветеранів Другої світової війни, учасників АТО, воїнів – афганців звернувся т.в.о. голови райдержадміністрації Петро Бескупський. Він зокрема наголосив на значенні українського війська в умовах сьогодення, подякував всім захисникам Вітчизни – ветеранам, прикордонникам, міліціонерам, військовим за вірність і мужність.

Відзнаками райдержадміністрації та районної ради були нагороджені учасники АТО, ветерани Другої світової війни, прикордонники та правоохоронці. Петро Петрович та Сергій Едуардович вручили також ветеранам війни відзнаки Президента України, медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників» та ветеранам Афганістану медаль «25 років виведення військ з Афганістану».

Опісля слово взяв воєнком Сокирянського районного військомату Сергій Трятьяк, привітав зі святом та нагородив відзнакою нашого земляка – учасника АТО.  Хвилюючі слова лунали від голови громадської організації «Братське плече» Тараса Гайдея. Він також підвів підсумки районного дитячого конкурсу на визначення логотипу організації та нагородив пам’ятним подарунком переможця, учня Романковецької гімназії Тарабузана Тараса.

Урочистості продовжили аматори сцени із святковим концертом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

55 + = 59